Dag 22 vrijdag 1 augustus Mumbai

Door: Renée Pol

Blijf op de hoogte en volg Renée Pol

03 Augustus 2025 | India, Bombay

Om tien uur staat Erik voor de deur. Hij is vannacht bij Gilles gaan slapen en ging er vanuit dat ook Renée wel wakker zou zijn, wat klopt. Samen ontbijten en dan checken of we langer in onze kamer kunnen blijven. Één kamer kunnen we tot één uur aanhouden, de ander moeten we wel om 12 uur verlaten. In alle rust gaan we douchen en pakken alles wat we nodig hebben voor de terugvlucht in de handbagage. Ondertussen komen er appjes van de duty manager uit het Aurika hotel dat ze tot 19 uur een kamer voor ons hebben, een gratis lunch en een gratis taxi naar het vliegveld. Ze doen echt hun best om het hele gedoe van vannacht goed te maken en dat waarderen we zeer.

Om één uur checken we uit en wandelen met onze bagage naar het Aurika hotel. Daar bellen we de duty manager die alles regelt en zorgt dat we naar onze kamer worden gebracht. Alles moet door security en iemand begint over onze camera’s maar hij wuift hem weg. Niet nog meer gedoe voor ons zal hij wel denken. Dan naar onze kamer, even wachten tot ze de paspoorten komen brengen en dan naar het restaurant. We krijgen het buffet aangeboden en de kids mogen er ook friet bij. Het buffet heeft heerlijke curry’sen masala gerechten. Ook is er een soort sticky chicken maar dan met bloemkool, ook erg lekker. Toe allemaal toetjes en ijs. Helemaal lekker. Dan naar de kamer. Gilles, Frédérique en Renée duiken het bed in en de laatste twee vallen al snel in slaap. De jongens kijken wat series en films. Heerlijk dat we deze kamer tot 19 uur kunnen gebruiken. Frédérique gaat nog even haar haren wassen, we checken in voor de vluchten en tegen zeven uur gaan we naar beneden. We stallen de bagage en gaan naar het restaurant, waar we alle tijd nemen om te eten. Om half negen zijn we wel klaar met tijd rekken en gaan we naar beneden. Ze regelen de taxi en we zijn om negen uur op het vliegveld. Veel te vroeg en dan hebben we ook nog een half uur vertraging en vertrekken we om 2:05 uur, maar liever op het vliegveld wachten waar nog wat te doen is dan in de hotellobby.

Dit keer zijn we maar een uur bezig om door alle controles heen te komen en ook zijn we zuinig op de boardingpassen en verliezen we deze niet weer. We hebben nog zo’n 4.500 roepies te besteden, zo’n 45 euro. We bestellen wat te drinken en 400 ml Heineken voor Gilles. Deze laatste kost 1.160 roepies wat een duur biertje. Maar goed we weten ook niet wat we anders zouden moeten kopen. De jongens gaan klaverjassen terwijl de meiden het vliegveld afstruinen op zoek naar iets om de laatste roepies aan uit te geven. We kopen nog een kleine Margarita pizza bij de Pizza Hut, een bus pringles chips, wat souvenirtjes en een knuffel kameeltje voor Erik die om twaalf uur jarig is. Deze zal wel bij één van de kinderen op de kamer terechtkomen. Een verjaardag die dit jaar geen 24 uur duurt, maar 27,5 uur. Er zijn nog 260 roepies over. Gilles wil dit briefgeld graag hebben. Het briefgeld van de Malediven was leuker. Op het Indiase geld staat Mahatma Gandi op alle briefjes, op de Malediven een walvishaai, schildpad, een voetballer en vogels. Om twaalf uur feliciteren we Erik met zijn verjaardag en hij is natuurlijk enorm blij met zijn cadeau.

Om kwart voor één wandelen we maar eens richting gate. Inmiddels vertrekt het vliegtuig om 2:15 uur. Dat betekent drie kwartier vertraging en nog 2 uur over in München om de vlucht naar Brussel te halen. Dat zou voldoende moeten zijn. Het vliegtuig staat er gelukkig wel al. Met uiteindelijk een uur vertraging verlaten Mumbai. We nemen in stijl afscheid van India, het regent flink als we opstijgen. Omdat het al laat is gaan we allemaal snel slapen en slaan we het eten over.