Dag 7 donderdag 17 juli Dehli - Jaipur
Door: Renée Pol
Blijf op de hoogte en volg Renée Pol
18 Juli 2025 | India, Jaipur
Heel vroeg in de ochtend gaat de tv opeens aan. Renée valt niet meer in slaap en gaat een uurtje naar de gym. Terug op de kamer blijkt adat het met Gilles’ Dehli belly nog steeds niet helemaal lekker gaat. Hij blijft achter op de kamer met crackers en een kop thee terwijl de rest gaat ontbijten. Tijdens het ontbijt komt er een bericht van Indigo binnen dat ook onze terugvlucht vanuit de Malediven komt te vervallen en men biedt een vervangende vlucht aan die niet om 14:15 maar om 22:25 uur vertrekt. Vorige week was de heenvlucht ook al 6 uur vervroegd, dus 14 uur extra op de Malediven door een kapot vliegtuig, maar daardoor wel minder tijd in Mumbai.
Om 10:15 uur vertrekken we naar Jaipur, bij het stoplicht naast het hotel wordt er op het raam geklopt door een she male. Men gelooft hier dat het geluk brengt als je hen geld geeft, dus Erik geeft wat geld. Ik weet niet op welk geluk hij hoopte, maar het was niet voor de reis naar Jaipur. We komen in een dikke file terecht en pas na 3 uur filerijden zijn we Dehli uit.
Onderweg zien we heel veel mensen die met water uit de Ganges rivier lopen i.v.m. Kanwar Yatra en om de 5 kilometer zijn er rustplekken waar de lopers een gratis maaltijd en drinken krijgen, kunnen slapen of zich op kunnen frissen. De lopers dragen een versierd rek bij zich waaraan het water hangt. Sommigen lopen met 20 liter en anderen met een halve liter. Sommigen lopen ook op blote voeten. Het is een soort kleurrijke pelgrimstocht en leuk vertier om naar te kijken.
Het landschap verandert langzaam van vlak naar bergachtig. We zien een aapjes voederplaats waar wel honderd makaken zitten, men gelooft vanuit het Hindu geloof dat het geluk brengt als je apen voert. Daarom zijn er ook meerdere tempels die in het teken van een god in de vorm van een aap staan.
Onderweg stoppen we voor lunch bij een restaurant dat erg schoon is en eigenlijk alleen door toeristen wordt bezocht. Wij hebben uitgebreid ontbeten en hebben geen trek, dus we duiken het naastgelegen souvenirwinkeltje in. De chauffeur moet natuurlijk wel iets eten. We rijden pas na vijf uurJaipur binnen. We zitten in het LIV hotel. Een leuke boutique hotel waar we onder meer een studio hebben met keukentje.
De touroperator die de safari’s in Ranthamabore NP regelt, komt langs om het geld te halen en wat uitkeg en nodigt ons weer uit voor een diner bij hem thuis. We slaan dat over. We lopen even door onze straat voor een pin automaat en halen broodjes bij de luxe koffiebar onder ons hotel. Het is een gele hippe tent die veel jonge mensen trekt. De kids hebben zin in croissants en cheesecake als avondeten. Helemaal prima en fijn dat Gilles weer zin in eten heeft. Wij doen een koffie en smoothie en humous met pita brood erbij. Onze trek is nu ook wel weg dus meer avondeten slaan we over.
Op de kamer bekijken we de touretappe van vandaag en bespreken het programma voor morgen.