Dag 9 zaterdag 19 juli Jaipur - Ranthamabore NP
Door: Renée Pol
Blijf op de hoogte en volg Renée Pol
20 Juli 2025 | India, Khilchipur
Als we wakker worden regent het, als we bij Curious Life Coffee komen voor koffie en croissantjes blijkt dat die er nog niet zijn omdat het regent en de wegen dan vaststaan. Wachtend op de koffie toch een laatste check of ze er al zijn en ja het mannetje komt net binnenlopen. Met 20 euro aan heerlijke croissants en pain au chocolat gaan we snel naar de kamer. De chauffeur is er al dus snel een hap patisserie en dan uitchecken.
Vandaag een rit van een uur of vier. We komen door een gebied dat door de regen erg nat is en overal staat water, soms zo veel dat we door kniediep water moeten rijden. Voor de motors en fietsers is het helemaal een uitnodiging met de stroming. Het is ook een erg arm gebied. Soms zien we tentenkampen, dan weer een tankwagen met water waar vrouwen een bad nemen achter doeken. Ook zien we veel zelf geknutselde auto’s rijden. Maar het blijft ook erg kleurrijk.
Om half één zijn we bij onze accommodatie Moustache Ranthamabore. Een accommodatie met iets van 8 kamers een zwembad, restaurant en een uitkijkplatform. Maar het is ook een plek aan de bufferzone van het park dus we moesten papieren ondertekenen dat als we aangevallen worden door een dier zij niet verantwoordelijk zijn. Het gevolg is dat Frédérique het hier wel heel erg spannend vindt, terwijl we alleen een paar eekhoorns hebben gezien.
Om kwart voor drie brengt Mr. Arvind ons naar onze opstap plek voor de safari. We delen een jeep met twee Indiase mannen die gek zijn op fotografie en uit de buurt van Dehli komen. Erik gaat tussen hen in zitten. Het is hun laatste safari en ze hebben nog weinig spannends gezien. Alleen zone 6, 7 en 10 zijn open. De rest is dicht vanwege de regen. Het is nog een stukje rijden naar de gate, maar eenmaal daar worden we verrast door het landschap. Open heuvelachtig, stroompjes, gewoon heel erg mooi. We zien ontzettend veel pauwen, een grote groep spotted deer, sambar deer, een gazelle die op de Thomson gazelle in Afrika lijkt, langoeren die hier licht bruin zijn en omdat we verder niets anders zien krijgen de heren achterin een grote interresse voor vogels zoals de ijsvogel, vliegenvanger, specht, een klein blauw vogeltje een soort groene parkiet en een knal gele. En terwijl zij met de gids druk zijn met weer een vogeltje, staan verderop 3 jeeps stil. Daar moet wat te zien zijn. Eerst hebben ze het niet door, maar dan gaan we toch de rivier door naar de jeeps. Er wordt gezegd dat er een leopard is, maar al gauw blijkt het een tijger te zijn die door het bos de heuvel afloopt naar het water. Het is een vrouwtje, Noor. Eerst gaat ze drinken en daarna neemt ze een uitgebreid bad. Wat ontzettend gaaf. Uiteindelijk loopt ze weg en volgen we haar nog een tijdje terwijl ze parallel aan de rivier richting zone 1 loopt. De mannen achterin geloven er in dat wij geluk brengen en bedanken ons hartelijk.
Enorm voldaan rijden we langzaam terug. We stoppen even voor een toilet break bij een plek die vol zit met langoeren. Deze best grote apen komen tot op 20 cm als we een zoutje uit de tas pakken. Als Renée het ondanks waarschuwingen van de kids nog een keer doet, worden de kids boos. De langoeren zijn best intimiderend als ze zo dichtbij komen. Het levert wel mooie plaatjes op. Vlak bij de stopplek staat een mannetjespauw te baltsen met zijn verentooi als een waaier uitgespreid.
Als we weer vertrekken zien we nog een paar nijlgau en dezelfde hertjes als op de heenweg. Als we een haas spotten blijven de mannen maar door klikken. Blijkbaar zie je die niet meer in het wild terwijl ze ze als kind als huisdier hielden. We hadden een top safari in een erg mooi park. Morgenochtend om half zes moeten we klaar staan voor wederom een safari in zone 6.
Terug bij onze accommodatie doen we een drankje op het terras als ons gevraagd wordt onze bestelling voor het eten door te geven. Om 20:20 uur krijgen we een appje dat het eten klaar is en dus gaan we naar het restaurant. Volgens mij heeft iedere accommodatie tot noch toe appjes gestuurd. Wel heel handig om zo zaken te kunnen regelen.
We hebben 3 verschillende gerechten en curry’s met jasmijn rijst, nasi en naan brood en ook nog frietjes. Het eten is wederom heerlijk. De rijst bij ons eten gaat bijna op doordat Gilles deze met saus op eet. Maar hij vindt het wel erg pittig. Valt volgens ons wel mee. Na het eten gaan we naar onze kamer. Om vijf uur staat de wekker, dus we gaan niet zo laat slapen.