Door: Renée Pol

Blijf op de hoogte en volg Renée Pol

08 Augustus 2023 | Indonesië, Lovina

Dag 18 zondag 7 augustus Lovina

Na een heerlijke nacht zijn Erik, Frédérique en Renée toch al om 7 uur wakker. Erik en Frédérique hangen nog lekker om in bed, terwijl Renée het huis en de tuin verkend. Een heerlijk plekje. Als ze bezig is met de afwas van de vorige avond komt Ketut de hulp die bij het huis hoort, binnen die direct gaat afdrogen en aangeeft dat de afwas haar werk is. Ketut betekent dat ze het vierde kind is en heel veel mensen heten hier dus Ketut. Met Ketut overlegd over de lunch en het ontbijt en andere zaken die we zouden willen hebben. We geven haar geld mee en dan vertrekt naar de winkel.

Ondertussen duiken wij het lekkere warme zwembad in. En liggen te kletsen in de pagode met dik ligbed en in alle vier de hoeken 2 dikke kussens, dus we kunnen er met zijn vieren liggen. Wat een fijn plekje. Als Ketut terug is, begint ze aan het ontbijt. Tosti’s, pannenkoeken, brood met jam en hagelslag en 4 soorten vers fruit. Heerlijk!

Na het ontbijt zoeken we de was uit en Ketut gaat het voor ons wassen. Het zijn 6 wassen, want ze wil ook prima alle vieze jungle spullen wassen. Nou prima dan doen we dat thuis niet neer. Dat scheelt weer en hebben wij ook geen stinkend spul in de koffer. Bij de villa zit een huisje waar wasmachines staan, sanitair voor het personeel en een plek waar ze kunnen eten etc. Er is ook een tuinman die de hele dag bezig is met het verplaatsen van de sproeiers zodat de hele tuin water krijgt en het onderhouden van de tuin en het zwembad. Het ziet er dan ook allemaal erg mooi uit.

Onze dag bestaat uit zwemmen, zonnen, film kijken, vooral heel veel foto’s op snapchat voor de vrienden in het privézwembad met de zee op de achtergrond. Tja afzien in de jungle is blijkbaar minder interessant voor de socials dan een prachtige privé villa.

Om half twaalf komen Mark, Jeanette en Max de tuin inlopen. Zij zitten 21 villa’s naar links ook aan het strand in een grotere villa. Ze zijn met zijn negenen. Ze hebben 5 scooters gehuurd waardoor ze heel mobiel zijn. We kletsen een uurtje en spreken af dat wij einde middag over het strand bij hun komen.

Als ze weg zijn, zet Ketut een heerlijkelunch op tafel. Frietjes, fruit en clubsandwiches. De rest van de middag zitten/liggen we onder de pagode of zijn we in het zwembad. Om een uur of vier maken we ons klaar om naar Mark en Jeanette te gaan. Frédérique blijft thuis. Over het strand zijn we in een minuut of acht bij hun villa. We moeten wat stroompjes oversteken. Één keer is er een bruggetje en bij rest van stroompjes is het water enkeldiep. We liepen al op blote voeten dus geen punt. Als we vlak bij ze zijn, loopt Mark net uit de steeg waar de scooters staan, het strand op. Dat scheelt zoeken.

We maken kennis met de ouders en het zusje van Noa (de vriendin van Dylan) die met hun mee op vakantie zijn. En gaan gezamenlijk aan de borrel.Om kwart over zes moeten we echt weg. Om half zeven komt de chauffeur ons halen om ons naar restaurant Funky Place te brengen. Als we net terug zijn, is de auto er ook al, we trekken snel schoenen aan en gaan dan weer op pad.

Funky Place heeft ook een bar aan de weg, maar vlakbij het dolfijnen standbeeld zit een erg leuke strandtent met zitzakken en schommels. Een tip van Mark en Jeanette. De vibe is hip en trendy en het eten smaakt er heerlijk. De cocktails en dan vooral de sex on the beach zo mogelijk nog beter. Op Java waar 90% moslim is, was amper drank te krijgen en als het er was allen Bintang bier, laten we dat nou niet zo lekker vinden.

Achter ons zitten Nederlanders uit Den Bosch met kinderen in ongeveer dezelfde leeftijd. We maken een praatje en ouwehoeren wat met indianentooien en schommels Om half tien haalt de chauffeur ons weer op. Eenmaal thuis blijven de jongens wakker om te wachten tot het 12 uur is en Gilles jarig is. Renée is net voor twaalf ook jarig en dus feliciteren we Gilles met zijn Sweet Sixteen. Gilles kijkt zijn film nog af en gaat dan ook slapen.

• 08 Augustus 2023 - 09:31

Roelie Hogenberg:

Gefeliciteerd Gilles. Een relax verjaardag zo te lezen

• 09 Augustus 2023 - 12:39

Piet Visser:

Kut, ben ik de verjaardagen van Gilles en Renée vergeten. Als nog van harte lieve mensen, heel erg van harte. Ouwe lekke lul, moeten jullie maar denken, met her en der wat blinde vlekken in zijn grijze hersenschorseneren! Dikke tút, Piet